چکیده:
عمده ترين هدف پژوهش حاضر بررسي تاثير اشتغال مادر بر پيشرفت تحصيلي فرزندان مقطع ابتدايي بوده است. در اين مطالعه تعداد 200 نفر از مادران دانش آموزان ناحيه 4 آموزش و پرورش شهرستان مشهد مورد ارزيابي قرار گرفتند. آزمودنيها از دو گروه مادران شاغل (100نفر) و مادران خانه دار (100 نفر) تشكيل مي شوند. ابزار سنجش در اين تحقيق آزمون محقق ساخته اي بوده است كه از آن به منظور ارزيابي پيشرفت تحصيلي ميزان وابستگي، ميزان همكاري، اشتياق تحصيلي و تشويق فرزندان مادران شاغل و خانه دار استفاده شده است (پايايي پرسشنامه 70% و شامل 32 سؤال مي باشد). جهت مقايسه گروهها در هر يك از مقوله هاي فوق، از روش تحليل واريانس يك طرفه استفاده شد. نتايج حاصل از تحقيق نشان داد كه: بين پيشرفت تحصيلي فرزندان مادران شاغل و خانه دار هيچ گونه تفاوت معنا داري وجود ندارد. از طرفي، بين ميزان وابستگي و اشتياقق تحصيلي آنها نيز هيچ تفاوت معنا داري مشاهده نشد. همكاري در خانواده و نحوه گذراندن اوقات فراغت فرزندان در دو گروه مادران شاغل و خانه دارر نيز يكسان بود. به علاوه، در ميزان تشويق و اهميت تحصيلي فرزندان، بين مادران شاغل و خانه دار نيز تفاوتي مشاهده نشد. نتايج مذكور با توجه به نظريه ها، يافته هاي قبلي و گروه انتخاب شده، تفسير شده اند
مقدمه
- بیشتر والدین، پیشرفت تحصیلی را فقط در درس خواندن طولانی مدت می دانند ولی این روش غلط باعث خستگی و كاهش علاقه و بازدهی مناسب می شود. با جلسات مختلف والدین را باید با برنامه ریزی دقیق و افزایش اطلاعات و آگاهی های خود، به آموزش و پیشرفت بهتر فرزندان خود كمك كرد.
برنامه های غیردرسی نيز در پیشرفت تحصیلی تاثيردارد دانش آموزان در كنار درس خواندن نیاز به تفریح، ورزش، شادی، سرگرمی و بازی دارند و با آگاهي والدین نباید آن ها را از مطالعه كتب غیردرسی، برقراری ارتباط كنترل شده با دوستان و آشنایان و تفریح و بازی منع كنند.
حفظ تعادل در همه كارها و برنامه ریزی و دقت نظر عامل موفقیت و پیشرفت است و نباید والدين با سخت گیری های نابه جا باعث دور شدن از هدف اصلی و عدم موفقیت فرزندان خود شد.
گزارش تخصصی رابطه اشتغال مادر در یادگیری دانش آموز
گزارش تخصصی رابطه اشتغال مادر در یادگیری دانش آموز
نظرات شما عزیزان: